Joulurauhaa ja hyvää loppuvuotta

HYVÄT LUKIJAT, ilmoittajat ja yhteistyökumppanit! Vuosi lähenee loppuaan ja on aika kiitosten.

Kiitos teille lukijat lukuisista juttuideoista. Kiitos myös teille, ketkä olette antaneet meille kiitosta lehden sisällöstä ja ulko- asusta. Ne antavat meille puhtia jatkaa, ideoida ja pysyä linjassamme tehdä mielenkiintoisia ja hyvää luettavaa sisältäviä lehtiä.

JOULU lähestyy ja joulukiireet sen myötä. Lehdessämme muistellaan vanhoja jouluperinteitä sivulla 49.

”Sauna on koettu pyhäksi paikaksi, mistä kertovat lukuisat sananparret, joissa sauna ja kirkko rinnastetaan toisiinsa. Joulusaunassa puhdistettiin henki ja ruumis. Näin rauhoituttiin ja hiljennyttiin joulun viettoon.”

Kuten nykyäänkin, pirtin pöydällä piti olla joka lajia ruokaa mitä talosta löytyi. Myös kotieläimistä pidettiin jouluna erityisen hyvää huolta.

JUHA VAINION sanoittaman upean Joulumaa-laulun sanojen myötä on hyvä laskeutua joulun odotukseen ja muistaa, ettei turha hössötys kannata. Joulurauhan löytyminen on paljon tärkeämpää.

”Joulumaahan matkamies jo moni tietä kysyy, sinne saattaa löytää, vaikka paikallansa pysyy. Katson taivaan tähtiä ja niiden helminauhaa, itsestäni etsittävä on mun joulurauhaa”

KÄÄNNÄMME KATSEET tulevaan vuoteen ja sen tuomiin uusiin innostaviin haasteisiin. Tavataan ensi vuonna jälleen entistä ehomman Farmin parissa.

Katja