Kesäbingo: tule mukaan pelaamaan!

Oi ihana kesä: vihertävät koivunlehdet, mansikat, pulahdukset järveen, valoisat ja lämpimät illat…Ne saavat takuuvarmasti hymyn huulille ja kehon ja mielen heräämään eloon.

Kesällä on helppo latautua ja nauttia hetkestä. Voi vetää syviä henkäyksiä kepeää kesämieltä ja taltioida sisuksiinsa hehkua, jonka turvin jaksaa taas painaa sitten syksymmällä.

Kesä on mitä parasta aikaa pitää huolta itsestään.

Siksi en millään hyväksy sitä, että kesällä pitäisi heittää hyvästit kaikelle terveyttä ja hyvinvointia edistävälle vain sen takia, että “nyt ollaan lomalla”?

Vaikka onkin kesäjuhlia kermakakkuineen, rantasaunan jälkeiset kylmät juomat, loman kunniaksi nautitut tötteröt ja kesän ajaksi paussille jäänyt liikuntaharrastus, ei hyvinvoinnin punaista lankaa kannata hukata kokonaan.

Kesästä nauttiminen ja hyvinvointi, kun eivät missään nimessä ole toisiaan poissulkevia asioita.

Päinvastoin, mielestäni ne suorastaan täydentävät toisiaan!

Liikunnan ja terveellisen ruokavalion tuoma hyvä olo on niin värisyttävän hieno, että siitä kannattaa pitää kynsin ja hampain kiinni. Nimittäin mitä paremmin voit ja mitä parempaa huolta pidät itsestäsi, sitä enemmän jaksat nauttia myös ihanasta kesäajasta.

Lupaan, että voit nauttia kesästä täysin siemauksin ilman tunnetta, että jäät jostakin paitsi, vaikka joka kauppareissulla mukaan ei tarttuisikaan jäätelöpuikkoa.

Terveyttä edistävä kesästä nauttiminen ei nimittäin tarkoita pelkän parsakaalin pureskelua. Se tarkoittaa pieniä hyviä tekoja ja valintoja, jotka tuovat hyvän olon ja sitä, että silloin tällöin poikkeaa perinteisistä lomarutiineista terveellisempään suuntaan. Ei absoluuttisuutta, ei kieltäytymistä, ei tylsistelyä, vaan hyviä valintoja, joiden vaikutukset kantavat pitkälle syksyyn.

Näitä hyviä valintoja tuo tullessaan kesäbingo. Lähdetkö mukaan pelaamaan?

Kesäbingo on helppo ja hauska tapa pitää hyvinvointi mukana kesälaitumilla. Jokaisen bingoruudukon tehtävä auttaa pitämään yllä kevyttä kesäoloa. Haasta halutessasi perhe, sukulaiset ja mökkinaapurit mukaan pelaamaan. Kuka saa ensiksi bingorivin tai koko ruudukon täyteen?

Näin pelaat bingoa

• Löydät alta oman bingoruudukkosi. Pidä se tallessa!

• Tee joka päivä yhden ruudun tehtävä.

• Nauti helppojen ja hauskojen tehtävien tuomasta kesäolosta eli hehkuvan hyvästä tunteesta, joka seuraa siitä, että olet tehnyt jotain omaa hyvinvointia edistävää.

Bingon takana on Elisa Mattila, ravinto- ja hyvinvointivalmentaja sekä personal trainer, joka kannustaa, innostaa ja inspiroi voimaan paremmin niin fyysisesti kuin henkisestikin. Elisa on valmentanut jo tuhansia naisia voimaan hyvin suosittujen verkkovalmennustensa avulla ja häneltä ilmestyi alkuvuodesta kukoistavaa oloa herättävä kirja Hyvän olon kuningatar (WSOY), joka on hyvän olon opas kaikille oman elämänsä kuningattarille.

Tutustu Elisaan tarkemmin täällä: www.elisamattila.com.