11 luontotärppiä rentoutumiseen ja aktiviteetteihin

11 luontotärppiä rentoutumiseen ja aktiviteetteihin

1. Salpausselkä Geopark

Päijät-Hämeessä sijaitseva Salpausselkä Geopark on Suomen tunnetuin geologinen kokonaisuus. Ainutlaatuinen alue sekä monimuotoinen maasto takaavat ison kasan mielenkiintoisia retkikohteita: upeita näköalapaikkoja, luontopolkuja, jylhiä kallioita ja komeita harjuja. 

 

2. Nuorgamin lomakeskus

Suomen pohjoisin lomakeskus tarjoaa tunturiterapiaa ja arktisia maisemia vain puolen tunnin ajomatkan päässä Jäämereltä. Syksyllä lomakeskuksesta löytyy mielettömiä aktiviteettimahdollisuuksia patikoinnista maastopyöräilyyn ja revontuliretkiin.  

 

3. Seikkailupuisto Huikee ja Virkistyshotelli Yyteri

Porin Yyterikö pelkkä kesän rantareissukohde? Ei nyt aivan. Syksyllä kannattaa nauttia sporttisesta menosta Seikkailupuisto Huikeessa, jonka köysiradoista löytyy haastetta koko perheelle. 23.10. ja 24.10. on mahdollista seikkailla pimenevässä illassa Kuutamoseikkailulla. 

Aktiivisen päivän jälkeen voi rentoutua Virkistyshotelli Yyterissä, joka sijaitsee aivan seikkailupuiston vieressä. 

 

4.  Arctic SnowHotel & Glass Igloos 

Tiesitkö, että syksy on paras aika bongata revontulia Lapissa? Yö lasisessa iglussa tähtitaivaan alla on Lapin trendikkäimpiä juttuja. Lähde siis Rovaniemelle ja koe revontulet rennosti hotellisängyssä pötkötellen.

 

5. Star Arctic Hotel

Saariselällä majoitut keskellä lumoavia tunturimaisemia. Saisiko olla moderni maisemasviitti vai kenties lasikattoinen mökki? Revontulia voi ihailla huoneiden lisäksi myös saunan maisemaikkunasta sekä ulkoporeammeesta. 

 

6. Luontokeskus Haltia

Visiitti Suomen luontokeskus Haltiassa, Espoossa, on huippu kokemus sekä aikuisille että lapsille. Haltian näyttelyissä esittäytyy koko Suomen monipuolinen luonto eläimineen, maisemineen ja vuodenaikoineen. Kulje pitkin lumikanjonia, kurkista ketunkoloon ja opi lisää liito-oravan elämästä. 

 

7. Nuuksio Reindeer Park

Tiesitkö, että Espoosta löytyy poroja? Nuuksion kansallispuistoon suunnatessa kannattaa poiketa myös Nuuksio Reindeer Parkissa (Luontokeskus Haltialta lähtee kätevästi merkitty polku!) Syötä poroille jäkälää, ota muistoksi selfie ja hörppää nokipannukahvit nuotiolla. 

 

8. Ähtäri Zoo

Ähtäri Zoon luonnonmukaisen eläinpuiston metsäisillä poluilla patikoidessa tapaat monta mahtavaa eläinlajia lumileopardista saukkoon. Tapaa myös Ähtärin valloittava pandakaksikko Lumi ja Pyry Pandatalolla. 
Miltä kuulostaisi yöpyä Ähtäri Zoossa?  Villa Ursus vie zoo-kokemuksen ihan uudelle tasolle. Upeasta pikkumökistä on suora näkymä karhulaan, joten voit seurata karhujen temmellystä paraatipaikalta. 

 

9. Kalajoki

Kalajoella koko perhe pääsee aktiiviloman ytimeen säällä kuin säällä. Mahtavien ulkoilureittien lisäksi viihtymisestä huolehtii Seikkailupuisto Pakka, SuperPark ja Kylpylä SaniFani. Välissä voi ottaa iisiä ja rentoutua merimaisemissa vaikkapa Santa’s Resort & Spa Hotel Sanissa. Mökin tai huvilan voi varata Kalajoen Keskusvuokraamosta. 

 

10. Rannikkoreitti

Hyppää pyörän selkään ja hurauta saaristoon tuulettamaan pääkoppaa. Rannikkoreitti on siitä erittäin kiva, että se on kierrettävissä myös kesäkauden ulkopuolella. Pysähdy reitin varrella ruukkikyliin, kansallispuistoihin sekä kivoihin majapaikkoihin ja nauti saariston rauhasta. 

 

11. Utö

Ulkosaariston eteläisin kolkka Utö on mitä parhain arjen pakopaikka. Entinen kasarmisaari on tunnettu etenkin karusta luonnostaan sekä punavalkoisesta majakastaan – Utö on myös oiva paikka lintubongaukseen tai syystyrskyjen kuvaamiseen! Lähde retkelle ja majoitu historiallisissa kasarmirakennuksissa tai söpöissä saaristomökeissä.

<< Palaa edelliselle sivulle