Luovalla kotikokkailulla MasterChef-voittajaksi - Minna Kuukka

Luovalla kotikokkailulla MasterChef-voittajaksi - Minna Kuukka

Minna Kuukka 

  • toimittaja Radio Novalla vuodesta 2007
  • tehnyt aamuohjelmaa arkisin yli 10 vuotta
  • voitti MasterChef VIP -kilpailun, joka televisioitiin tänä keväänä
  • lahjoitti 10 000 euron hyväntekeväisyyspotin HUS:n syöpätutkimukseen
  • naimisissa, vuonna 2006 syntyneiden kaksosten äiti

Minna Kuukan lapsuudenkodissa vanhemmat tekivät pitkää työpäivää. Apuna arjessa oli hoitotäti iltaisin. Sitten Minna päätti, että kyllä hän hoitaa itsensä ja kuusi vuotta nuoremman pikkuveljen, mihin tässä muita tarvitaan. Kiinnostus ruoanlaittoon eteni einesten lämmityksestä omiin kokkauksiin.

– Ruoanlaitossa olen sellainen, että ”loraus tuota ja pari ravistusta tätä”.

Keittiössä Minna tunnustautuu arkikokkaajaksi. Perheen lapset ovat äänestäneet suosikikseen äidin lohikeiton. Korona-aika on tuonut uusia versioita helposti valmistuvista laatikkoruoista. Instaan Minna laittoi yhden löytämästään bravuurista, tortillapellin. Vinkki siihen taisi tulla jostain amerikkalaiselta sivustolta. Tortillat asetellaan pellille kuin matoksi ja siihen laitetaan kaikki täytteet päälle. Sivuilla käännetään liepeet päälle ja homma laitetaan sellaisenaan uuniin. Siitä on helppo sitten leikata sopivia paloja.

– Etäkoulun aikaan piti miettiä paljon eri ruokia, ja tuntui välillä että kikkapankki tyhjenee. Somesta, Tiktokista ja Instasta, katselen erilaisia reseptejä ja etsin niistä ideoita. 
 

Kotikokista MasterChefiksi

– Kun kutsu MasterChef VIP -kisaan tuli tarkistin, että varmastihan kotikokkaus riittää, että ei mitään ammattilaistasoa tarvitse olla. Joku oli kai käynyt tuotantoyhtiön korviin kuiskimassa, että tykkään ruoanlaitosta.

Kisaan Minna valmentautui katsomalla hiukan MasterChef Australiaa, joka oli hänelle uusi tuttavuus. Monia televisiotuotantoja itsekin nähnyt nainen yllättyi kuitenkin Suomen kisan tekemisen tiiviydestä. 

– Kello kävi siellä ihan oikeaa aikaa eli sekunnit kuluivat, vaikka olisi ollut mitä häslinkiä. Tuomarit olivat aika lailla sellaisia kuin kuvittelinkin. He olivat kannustavia ja antoivat oikeasti ehdotuksia tekemiseen. 

 

Kokkikilpailussa tarvitaan taitojen lisäksi  myös paineensietokykyä. Kelloa vastaan kokkaaminen oli Minnalle kuitenkin mieluisa tehtävä. Tuomarit olivat rautaisia ammattilaisia, ja säälipisteitä ei irronnut. Kannustusta kylläkin.

 

Kello käy!

Kisassa oli mukana monenlaista kokkaajaa. Minna ei osannut alussa veikata voittajaa, sillä moni kisaaja oli hänelle entuudestaan tuntematon. Näyttelijä Olga Temosen hän tiesi kulinaristiksi ja taitavaksi, olihan hän tehnyt oman keittokirjan. Myös nuorten miesten ruokaharrastukset näkyivät kisassa, ja finaalissa oli vastassa tubettaja Miska Haakana.

– Kotona lapset sanoivat, että kolmen parhaan joukkoon pitäisi päästä. Kun meitä oli jäljellä kolme, huokasin, ja sanoin että check.

Onnistuminen MasterChef-keittiössä antoi positiivisen adrenaliinipistoksen, että pystyi kokkaamaan paineisessa tilanteessa.

– No tietysti jos kotona on vieraita, pitää suunnilleen tietää milloin saa ruoan valmiiksi. Mutta ei sieltä kukaan sohvalta sekuntikello kädessä huutele, Minna nauraa.

Iän myötä ei Minnalle ole tullut lempiruokaa, melkeinpä päinvastoin. On niin monta eri hyvää. 

– Tietysti hyvät pastat ovat aina all time favourite!

Aamujen taikaa

Minnan kesäkeittiö ei paljoa muusta vuodenajasta eroa. Tietysti kasvimaiden antia ja kotimaan tuotantoa hyödynnetään. Kun asuu kaupungin keskustassa ja kauppa on hissimatkan päässä, ei tarvitse samalla lailla suunnitella ruokaostoksia kuin esimerkiksi mökkeillessä. 

 

Minnan ruoanlaitossa mottona on: loraus tuota ja pari ravistusta tätä.

 

– Mökillä olemme vain pari viikkoa, joten silloin grilliherkuksi käy ihan perusmakkarakin.

Lomalaisilla on mahdollisuus juhannukseen asti ja taas elokuussa kuulla Minnan jutustelua Radio Novalta. Kello herättää arkisin 04.25 ja siitä lähtee valmentautuminen mieluisaan työhön.

– Aamu on omanlaistaan, herkkää aikaa. Pyrin ottamaan mukaan hyvän mielen elementtejä, pitämään yllä hyvää fiilistä, positiivista kulmaa ja tiettyä kepeyttä.

Sopii siis loistavasti myös kesäaamuihin.

Teksti: Kristina Ahlström

 

 

<< Palaa edelliselle sivulle