100 syytä matkailla Suomessa kannustaa etsimään kotimaan elämyksiä syksyyn

100 syytä matkailla Suomessa kannustaa etsimään kotimaan elämyksiä syksyyn

Suoma ry:n koordinoima 100 syytä matkailla Suomessa -kampanja tähtää matkailukauden pidentämiseen ja haluaa innostaa suomalaisia matkustamaan kotimaassa myös muulloin kuin kesällä. Työ- ja elinkeinoministeriön tuella 100syytä.fi-sivustolle rakennettu uusi Vinkkipankki kokoaa matkailuyrityksiä ympäri Suomen yhteiseen hakupalveluun. Palvelusta löytyy runsaasti vaihtoehtoja syyslomailuun ja pian myös talvikauden tarjonta tulee Vinkkipankin kautta monipuolisesti esille. 

Suoma ry:n puheenjohtaja Anne-Marget Hellén kannustaa suomalaisia kokeilemaan kotimaan elämyksiä avoimin mielin myös syksyllä ja tulevalla talvikaudella. Vaikka suomalaiset innostuivat etenkin heinäkuussa kotimaanmatkailusta, matkailuala kaipaa edelleen tukea toipuakseen koronavirustilanteen aiheuttamasta ahdingosta.

 

– On todella ilahduttavaa, miten moni suomalainen innostui kotimaanmatkailusta viime kesänä. Kotimaiset matkailijat löysivät myös palveluiden kirjon, kuten opastetut retket, kulttuurikohteet ja hemmottelupalvelut, aivan uudella tavalla. Toivon todella, että tämä trendi säilyy myös syksylle ja talvikaudelle. Nyt syyslomia varatessa kannattaa tutustua ennakkoluulottomasti kotimaan valtavaan tarjontaan.
Lomalta kaivataan ennen kaikkea irtiottoa arjesta, ja lähimatkailu tai viikonlopun kestävät minilomat ovat kasvattaneet koko ajan suosiotaan. Lyhyemmilläkin reissuilla halutaan usein yhdistää luonto- ja kulttuurikohteita, mikä on Suomessa ainutlaatuisen helppoa. Ruskaretkeen syksyisessä luonnossa on vaivatonta yhdistää esimerkiksi vierailu paikallisessa taidenäyttelyssä ja suunnata illaksi nauttimaan hotellin mukavuuksista.

5 kulttuurivinkkiä: 
1. Varkauden metkat museot
Varkauteen kannattaa ehdottomasti reissata museovisiitti mielessä, sillä tämänkaltaisia museoita ei ihan missä tahansa tule vastaan. Tattoo Museo esittelee tatuointialan eri aikakausien värikästä historiaa, välineistöä ja aineistoa. Toinen erikoisuus on Mekaanisen Musiikin Museo, jossa tulevat tutuiksi mitä ihmeellisimmät instrumentit ja orkesteriviritelmät, kuten itsekseen soittavat pianot. 

 

2. Mäntän museot: Gösta & Gustaf
Mäntässä kaikkia taiteen tovereita vetää puoleensa kaksi upeaa Serlachius-museota mielettömässä miljöössä: taidemuseo Gösta ja taiteesta sekä historiasta tarinoiva Gustaf-museo. Kiinnostavien näyttelyiden lisäksi myös museorakennukset pihapiireineen tekevät vaikutuksen. 
Taiteenystävien majoitusvinkki on ArtHotel Honkahovi. R. Erik Serlachiuksen entisessä edustuskodissa toimiva hotelli on täydellisesti lähellä molempia museoita. 

3. WAM
Mikäli kaipaat jotakin kokeilevaa, ota askel kohti Turkua ja WAMia. Museo kokoaa yhteen särmikästä ja puhuttelevaa nykytaidetta kansainvälisiltä ja suomalaisilta taiteen tekijöiltä. Syksyn kulttuurinnälkään WAMilla on hihassaan kaksi kiehtovan erilaista nykytaiteen näyttelyä: Elina Vainion Reset sekä Rosa Barban Touched By The Same Breath Of Air. Nämä kannattaa käydä kokemassa livenä. 

 

4. Kattokävelyä Tampereella
Tampereen kiehtovin kokemus tällä hetkellä on Roof Walk Finlayson Area, eli historiallisen Finlaysonin tehtaan katolta löytyvät kävelyreitit mahtavine maisemineen. Kattokävelyn jälkeen voi hörpätä pullakahvit hyvissä maisemissa, sillä kattohuoneistosta löytyy viihtyisän veikeä Café KATTO. 

 

5. Ahlströmin ruukki
Porin Noormarkusta löytyy yksi Suomen suurimmista ruukkialueista, joka tarjoilee uniikkia nähtävää. Makkarakosken Sahamuseo kertoo ainutlaatuisen sahan tarinan, ja kulttuurikierroksella seikkaillaan itse Alvar Aallon jalanjäljissä. Klubin keittiö tarjoilee villiruokaa ja perinnereseptejä, ja yöksikin saa jäädä. Majoitustilojen sisustus ihastuttaa erityisesti designin ja muotoilun faneja.

<< Palaa edelliselle sivulle