Farmi

Lue lehti täältä

Kotimaiset omenat maistuvat jouluna

Jouluomenat ovat monessa kodissa perinteinen osa juhlaa. Jouluomenan odotetaan olevan maultaan raikkaan mausteinen ja mukavan lohkeava. Usein raskaiden jouluruokien ohella kotimainen omena on kevyt välipala, sekä monien jouluruokien, esimerkiksi rosollin raaka-aine. Viime kesän onnistunut sato takaa sen, että kotimaista omenaa on hyvin saatavilla [...] Lue lisää

Maa- ja kotitalousnaiset kampanjoivat luonnon monimuotoisuuden edistämiseksi

Viimeisimmän uhanalaisluokituksen mukaan Suomessa elävistä eliölajeista joka yhdeksäs on uhanalainen. Jotta luonnon köyhtymiskehitys saadaan pysäytettyä, tarvitaan luonnon monimuotoisuutta tukevia tekoja. Viimeisen 70 vuoden aikana Suomesta on hävinnyt merkittävä osa perinnebiotoopeista, eli perinteisen maataloustuotannon synnyttämistä niityistä, [...] Lue lisää

Hanki pihallesi Pekka tai Tytti!

Puutarhaliitto ry kannustaa pihan omistajia ekotekoihin Syystaimijuhlan merkeissä. Istuttamalla puun tai pensaan, saat iloa ja mahdollisesti myös syötävän hyvää lähiruokaa omalta pihaltasi. Reilun viikon ajan, 3. – 12. syyskuuta, vietettävän syystaimijuhlan aikana kannustetaan myös nauttimaan syyspuutarhan tunnelmasta, väreistä, tuoksuista ja [...] Lue lisää

Eläinten hyvinvointi ja tuotannon tehokkuus – mahdoton yhtälö vai tavoitetila?

Kirjoittaja: Satu Raussi ja Tiina Kauppinen Hyvinvointi ja tuotannon tehokkuus yhdessä sisältävät ristiriitoja, joita voidaan ratkaista muun muassa eläinjalostuksen, johtamiskäytäntöjen ja uuden teknologian avulla. Tehotuotanto-sanalla on negatiivinen kaiku, kun puhutaan kotieläintuotannosta. Tuotannon tehokkuus ei kuitenkaan tarkoita eläinten [...] Lue lisää

Humalan viljely kehittyy – missä nyt mennään?

Teksti: Luke Kuva: Merja Hartikainen Kotimainen humala kiinnostaa niin panimoita kuin viljelijöitäkin. Luonnonvarakeskus (Luke) tutki tuhat kansalaisten lähettämää näytettä suomalaisista humalista, joista parikymmentä on valittu viime syksynä alkaneeseen viljelykokeeseen. Osaa valituista humalista on käytetty oluen, siman tai sahdin valmistuksessa [...] Lue lisää

< 1 2 3 >